Falco op je boekenplank

foto.PNG-5

Het contract is nog niet getekend, de redactie en opmaak moet nog beginnen maar toch denk ik al stiekem aan het verkopen van mijn boek. Wat kan ik verwachten? Hoeveel exemplaren ga ik verkopen? Hoe moet ik dat doen? Lieve mensen, ik raakte bijna in de stress.

Bijna, want toen dacht ik aan een goede raad die ik kreeg van Neerlands meest succesvolle fantasyschrijver. Een jaar geleden sprak ik Adrian Stone (Ad voor vrienden) en hij vertelde me dat een eerste boek vaak niet goed verkoopt. Dat ligt aan meerdere zaken legde hij op zijn bekende, vriendelijke en voornamelijk geduldige manier aan me uit. (wat is die man toch aardig)

Stone zei: “Bij een eerste boek, kent de lezer je nog niet. Hij zoekt je dus niet op want hij weet niet dat je er bent. Bij een eerste boek weet je het zelf ook nog allemaal niet zo goed. Je moet je eigen stijl nog vinden. Maar dat geeft niet: er is altijd en volgend boek.”

En door deze woorden (misschien is het wel mijn interpretatie van zijn wijsheid) werd ik een stuk rustiger. Ik moet ook van deze reis gewoon genieten. Geen doelen stellen, gewoon  mijn stinkende best doen en genieten van wat er op mijn pad komt.

Mijn oproepje van gisteren (om met me mee te denken wat ik zelf kan doen aan promotie) had succes: er werd massaal meegedacht. Mijn dank daarvoor. Ik zal er in de komende blogs een paar uitlichten. Misschien brengt het u op ideeën. Vandaag  een heel leuk plan: Ik ga een scene uit Falco en de gestolen Stympha’s uitvergroten en daar een kort verhaal over schrijven. Dit verschijnt medio september in een magazine. U hoort hier tzt ongetwijfeld meer. Het gaat er ongeveer zo uit zien:

Falco en de gestolen Stympha’s is een kennismaking met het volk van Concordia en iedere provincie heeft zijn eigen verhaal cq gevecht met de Alkeiden (nee er komt geen trilogie). In het boek maakt Falco een hele reis door deze wereld om zijn Stympha’s te bevrijden. Een van de volkeren die Falco gaat ontmoeten is het Taurusvolk. Zij zijn een trots volk waarbij de edele rossen als koningen worden behandeld. De Alkeiden willen deze paarden “lenen” net als de olie die ze van het Vogelvolk hebben gestolen. Waarom laat het Taurusvolk zich zo gemakkelijk bestelen? Dat antwoord zit in natuurlijk al in mijn hoofd maar kunt u dus over een paar maanden lezen.

Ik vond dit echt een interessante manier om je verhaal onder de aandacht te brengen en het levert me een super publicatie op. Ziet u met wat ik bedoel met “geniet van de reis”? Het is gewoon allemaal even spannend.

Als u nog suggesties heeft; mijn mailbox staat altijd open 24/7

Tot ziens en fijne dag!

IMG_1318

5c reacties

  1. Grappig. Ik merkte kort geleden, dat de (ultra)korte verhalen die ik nu (en in het verleden) ‘publiceer(de)’ steeds meer schetsjes zijn geworden voor ‘mijn boek’.
    Een beetje zoals een schilder eerst wat schetsen maakt om de compositie van dat grote doek te ontdekken.
    Het fijne voor een hedendaagse schrijver is dat, door het internet, die schetsjes buiten het atelier kunnen ‘leven’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *