Heb ik professionele hulp nodig?

11146275_967159309969663_4624389532093819810_n

Ik zal maar met de deur in huis vallen: het gaat niet altijd even lekker met me. Mijn bovenkamer maakt dikwijls overuren en mijn beperkte hersencapaciteit kan het niet altijd “afdenken”. Dit is geen woord dat u in het woordenboek zult terugvinden maar het geeft mijn gevoel van onmacht perfect weer. Mijn hersens zwoegen, kraken en falen om de inkomende stroom van indrukken te verwerken. De informatie blijft hierdoor zweven in mijn hoofd en schuurt aan mijn kruin tot ik er hoofdpijn van krijg.

Zo nu weet u dat ook weer. Ik ben een open boek. Nu nog een gepubliceerd boek. En daar wil ik het vandaag over hebben. Ik kan namelijk wel wat professionele hulp gebruiken. En er zijn genoeg aanbieders die mij deze hulp kunnen en willen bieden.

Een aanbieder van cursussen en opleidingen is Editio. Ik kwam toevallig met ze in gesprek doordat iemand op zoek was naar een bundeltje van hen waarin een verhaal van mij is opgenomen. We raakten aan de praat over debuteren, over hoe ik het gevoel had dat ik een wiel moest uitvinden terwijl al duizenden schrijvers voor mij dezelfde obstakels hadden beslecht. Zij vertelden mij over hun magazine waarin ze juist over dit onderwerp wilden schrijven. We bespraken de mogelijkheid van een interview en beide partijen ervoeren dit als een leuke snuffelpartij. Ook de nadere online kennismaking verliep interessant en ik word steeds enthousiaster. Een interessante gesprekspartner is altijd fijn en hun magazine zie ik helemaal zitten.

Nu staat de toekomst van dat tijdschrift op losse schroeven. Ze zoeken crowdfunders. Het tijdschrift lijkt mij een verrijking maar ik weet niet of de debutant hiervoor in zijn portemonnee moet tasten. Daarom vraag ik uw input: wat vindt u van deze actie?

Kijk op hun site en vertel mij uw bevindingen. Gewoon eerlijk zoals u het ervaart. Wij hebben de snuffelfase allang achter ons gelaten. U en ik wij zijn…

Ja, wat zijn we eigenlijk?

https://www.voordekunst.nl/projecten/4062-tijdschrift-voor-schrijven-en-schrijvers

http://www.editio.nl

 

2c reacties

 1. Wat we zijn weet ik niet…. maar de deelnemer willen laten betalen… zoals kunstenaarsland reeds gebruikelijk en daardoor verziekt is… ik zou er niet aan beginnen cq mee werken.

  Het publiek moet juist aangeven dit idee graag uitgewerkt te zien.

  Helpen promoten is dus een andere zaak. Daar zou ik zeker voor pleiten.

  Maar het moet maar eens afgelopen zijn met het idee dat de schrijver, de schilder, de beeldhouwer en wat dies meer zij op cultureel vlak, er is ter lering ende vermaeck van het publiek.

  Dat steeds meer het idee heeft dat we het toch vooral doen omdat het zo leuk is en wij kunnen het zo goed en vooral makkelijk.
  Ja, ik bedoel degenen die het prachtig vinden en geweldig en vooral ook schitterend.
  Die vragen of het je hobby is en tenenkrommend verbaasd zijn dat je ervan kunt leven…. je vervolgens alleen maar heel erg veel succes wensen.

  zoiets dus….

  Eigenlijk kan ik wel concluderen dat ik in ieder geval vanuit dat oogpunt vooral heel opstandig ben… maar of dat telt 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *