Het Nienke-loeder

FullSizeRender-89

Dit loeder wil graag geld verdienen. En de komende tijd ga ik adertjes aanboren om te kijken of er goud in zit. Niet dat ik u wil verleiden om uw geld uit uw zakken te kloppen. Zo zit dit loeder dan weer net niet in elkaar. Toch ga ik ervoor: ik zoek naar het geld dat verborgen lijkt te zitten in de spelonken van de lezersmarkt.

Sinds gisteren zit ik op Smashwords. Het is een online site voor e-books en korte verhalen. Alles is gratis: het boek erop zetten, wijzigen, isbn aanvragen. En van alles wat je verkoopt verdien je 60-80%. Ja je zult het concept maar verzonnen hebben…

Ik heb er al drie verkocht! Dat is 60-80% van drie dollar… Maar, zoals mijn moeder altijd zegt: Het is het begin van de honderduzend. (heeft u haar Drentse tongval gehoord toen ze dat zei? Daar zit geen hebberigheid in alleen vrolijke hoop)

Ik zal de komende tijd een paar gratis verhaaltjes erop zetten en een paar voor een dollar of twee. Ik ben benieuwd. Iedere avond om 19.00 uur maken ze de sales van de dag bekend. En ooit, op een dag, staat mijn naam daarbij!

Mijn idee is dit: later dit jaar wil ik voor $5 een lang verhaal op Smashwords zetten (ong 50.000 woorden). Dat verhaal is te ruw, te plat en misschien zelfs niet goed genoeg voor een reguliere uitgever: gewoon omdat het niet past binnen welk fonds dan ook. En ik wil juist dit verhaal niet passend maken. Niet voor u niet voor de markt niet voor een fonds. Het heet project Heijndrick en het is mijn persoonlijke box van Pandora, van mijn ellende en zwartgalligheid – niet door mijzelf beleefd maar door mijzelf ervaren. Ik hou u van mijn vorderingen hieromtrent natuurlijk op de hoogte. Dan bent u de eerste die weet hoe je goud moet aanboren.

Hier vindt u mijn verhaaltjes. Nogmaals: pak gezellig het gratis verhaal. Binnenkort zet ik er ook een kinderverhaal op.

https://www.smashwords.com/profile/view/Stymphatica

 

Fijne dag! Ik ga mijn $3 uitgeven.

 

 

4c reacties

  1. Nooit van gehoord deze site. Ik ga het eens bekijken. Op het eerste gezicht ziet het er keisympathiek uit. Maar ja … er wordt heel wat gebeund in de wereld van de e-uitgeverij hoor *wantrouw icoontje aan*

    1. Ze bestaan sinds 2009 en zijn volgens mij de grootste ter wereld. Iedereen om me heen doet het dus ik dacht: ach waarom niet. Natuurlijk kun je hier gemakkelijk verhalen van jatten ed. Ik denk goed na voor ik ze erop zet. Dit zijn korte verhalen. misschien is het met een boek een ander verhaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *