Ik ben vissen

FullSizeRender-73

De weg naar succes is geplaveid met bloed, zweet en tranen. Dit is een open deur, maar (helaas) de waarheid. Als u van plan bent om het op uw sloffen te proberen, kunt u beter thuisblijven. Vlieguren maken is dé manier om beter te worden en de reis te voltooien. De reden dat mijn bestseller nog niet op uw boekenplank staat, is dat ik hem nog niet heb geschreven. Ik ben nog onderweg. Dat geweldige verhaal zit in mijn hoofd, staat verschrompeld in mijn computer en ligt in pitchform te verstoffen bij wat uitgevers. Het kost nog honderden uren van vallen en opstaan – schrijven en schaven voordat het publiciteitswaardig is.

De reis naar mijn succes is hiermee een interne zoektocht geworden:

Wat kan ik al?

Wat moet ik nog leren?

Maar het is bovenal de reis van volharding.

Ik heb de reis in stukjes gehakt, zodat ik tussendoor even op adem kan komen. Ik noem het mijn trap. Met iedere publicatie sta ik voor mijn gevoel een stapje hoger. Als ik iets bereikt heb, kijk ik om me heen en stel mezelf een hoger doel. Ik noem het vissen. Ik gooi verschillende hengels uit. De meeste dobberen dichtbij en een paar gooi ik wat verder weg.

Ik heb haalbare doelen; erg ver weg doelen en nog onhaalbare doelen. Voor mijn eigen succeservaring vang ik de vissen die bij mijn voeten zwemmen. Om mezelf te verplichten me te ontwikkelen gooi ik een paar wat verder uit. Op deze manier blijf ik niet vissen in een dezelfde kleine visvijver. Ik verplicht mezelf om beter te worden.

En tenslotte zorg ik altijd dat er een hengel op het einddoel is gericht.

Succeservaringen zoals mijn verhalen in de jaarboeken van fantasy maken mijn dag en geven me energie om verder te gaan. Maar het is die ultieme droom die me doet opstaat als ik weer eens glansloos onderuit ga en op mijn snufferd beland.

PS. de afbeeldingen zijn van de uitreiking van Ganymedes 15. Toen ik in 2014 voor de eerste keer in dit jaarboek stond, kon ik het bijna niet geloven. Voor mij was dit toen een hengel voor onhaalbare doelen. Zo zie je maar: Gewoon inzenden. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

11057678_475802755910929_3333946257295153256_n

 

10c reacties

  1. Soms vis ik gezellig met je mee, maar ik kies steeds beter mijn viswater. Wel leuk als we elkaar bij een gezamenlijke vijver tegenkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *