Over Nienke

IMG_6150

Nienke Pool is een geboren Drentse. Ze studeerde tot tweemaal toe geschiedenis en begon drie jaar geleden met het schrijven van korte verhalen, die in verschillende jaarboeken, verhalenbundels en literaire magazines in Nederland, Belgi├ź, VS en in Polen te lezen zijn. Haar verhaal over het Oude Egypte, ‘En met de regen kwam de wind’, werd in 2015 een Vlaams Filmpje en is daarmee op alle basisscholen in Vlaanderen te lezen.
Onlangs zette ze haar eindscriptie over de Martelaressen van de Vroegchristelijke kerk om in Fantastisch proza. Dat boekje heet Johannes 14:6 en is prachtig geïllustreerd door haar dierbare vriend Gidion van de Swaluw.
Daarnaast verzon ze een fantasywereld rond de Stympha’s; moordzuchtige mythologische vogels die het opnemen tegen de afstammelingen van Herakles. Dit bloeddorstige volkje noemt zichzelf de Alkeiden en blijkt een geduchte tegenstander. Dit YA-boek ziet 22 september het daglicht als een van de boeken van project Boek10!

Boek10! is een samenwerkingsverband tussen Godijn Publishing en Heel Nederland Schrijft waarbij 10 veelbelovende auteurs samen een boek lanceren, onder het motto: lanceren doe je samen.

Pool is recensent voor Hebban Literatuur, Jeugd en Fantasy.